UNICEF, Refah’taki Çocukların Zorlu Yaşantısını Duyurdu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

UNICEF, İsrail Saldırıları Altındaki Refah’taki Çocukların Durumuna Dikkat Çekti

UNICEF’in X sosyal medya platformundan Elder’ın paylaştığı görüntülerle, İsrail’in saldırıları altındaki Refah’ta hayatta kalmaya çalışan çocukların zorlu yaşantısına vurgu yapıldı.

Refah’a Yerleşen Çocuklar ve Aileler Güvende Değil

Elder, saldırılardan kaçarak Refah’a gelen çocukların ve ailelerinin güvende olacakları söylentilerine rağmen acımasız saldırıların devam ettiğini belirtti.

Refah’taki Zorlu Yaşam Koşulları

Elder, saldırılardan kaçarak yerinden olan ve yakınlarını kaybeden Refah’taki Filistinlilerin yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: “Güvenlik. Bu kelime gerçekten Gazze’de bulunmuyor. Ancak kayıp mevcut. Çok sayıda sevdiğini kaybedenler, sayısız evin yıkımı, tüm birikimini kaybeden aileler… Şimdi dayanıksız çadırlarda yaşıyorlar.”

Çocuklara Verilen Umudun Önemi

Korku ve açlıkla baş etmeye çalışan ailelerin çocuklarına her gün umut aşıladığını vurgulayan Elder, “umut” kavramının dahi Gazze’de zorlanmaya başladığını belirtti.

Refah, Çocuklar İçin Güvende Değil

Elder, İsrail saldırılarından kaçarak Refah’a sığınan çocuklara dikkat çekerek, “Refah bir çocuk şehri. 600 binden fazla kız ve erkek çocuk askeri saldırı tehdidi altında yaşıyor.”

Yerinden Edilen Filistinlilerin Durumu

UNICEF Sözcüsü, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulunarak, bölgedeki çocukların yaşadığı travmayı ve korkuyu hatırlattı.

Refah’taki Yerinden Edilenlerin Sayısı ve Yaşadıkları Mücadele

İsrail saldırıları sonucu 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze’de 1,9 milyon kişinin yerinden olduğu bilgisi verildi. Refah’a sığınan Filistinlilerin artmasıyla, şehirdeki nüfusun 4 katından fazla bir artış yaşandığına dikkat çekildi.

Geleceğe Dair Endişeler

İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması durumunda, sivillerin sığınacakları bir yer bulamayacakları endişesi dile getirildi. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Refah’a saldırı planları yapılması talimatı verdiği bilgisi paylaşıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!