YKS Başvurusu Başladı: İşte Tüm Detaylar

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

YKS Başvuru Süreci 1 Şubat’ta Başladı

Milyonlarca öğrenci, YKS başvurularını gerçekleştirmek için ÖSYM AİS sayfasını kullanıyor. ÖSYM, 1 Şubat 2024 tarihinde başlayan başvuru sürecini YKS başvuru kılavuzu ile duyurdu. Adaylar, başvuru yaparken 5 sınav merkezi tercihinde bulunabilecekler.

YKS Başvurusu Ne Zaman Sona Erecek?

ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre, YKS başvuru işlemleri 1 Şubat 2024 Perşembe günü başladı ve 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecek. YKS geçiş başvuruları ise 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YKS Başvuru Ücretleri Belli Oldu

YKS başvuru ücretleri açıklandı. TYT sınavı için ücret 295 TL, AYT sınavı için ücret 295 TL, YDT sınavı için ücret 295 TL olarak belirlendi. TYT, AYT ve YDT’nin tamamına girmek isteyen adaylar ise 885 TL başvuru ücreti ödeyecekler. Geçen yıl sadece TYT’ye giren adaylar 115 TL, TYT, AYT ve YDT’nin tamamına girmek isteyen adaylar ise 345 TL başvuru ücreti ödüyordu.

YKS Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS kılavuzu ile adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Kılavuzlar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde bulunacak ve satışı yapılmayacaktır.

YKS Sınav Tarihleri Belli Oldu

YKS TYT sınavı 8 Haziran 2024 tarihinde, AYT ve YDT sınavları ise 9 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecektir.

YKS Sonuçları 17 Temmuz’da Açıklanacak

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacaktır.

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru süresi içerisinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinde bulunan Aday Başvuru Formu’nu doldurabileceklerdir. Başvuruların ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak online olarak yapılması mümkündür.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavlarına Katılmak Gerekiyor

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2. Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca YKS’ye de başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Harp Okulları için TYT ve AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT sınavlarına girilmelidir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!