2024 MSÜ Tercih İşlemleri Devam Ediyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

MSÜ Tercihleri Cuma Günü Sona Erecek

Askeri öğrenci adayları, 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapabilecekler. Tercihler cuma günü sona erecek.

MSÜ Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen MSÜ sınavının ardından tercih sürecine geçildi. MSÜ tercihleri, 3 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini tamamlayacaklar.

MSÜ Tercih Ekranı ve İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2024-MSÜ) katılan adaylar, tercihlerini personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapabilirler. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacaktır.

MSÜ için TYT ve AYT Sınavı Şartı

Harp Okulları için adayların 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testleri’ne girmeleri gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmek yeterlidir. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenciler alınacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!