Zeugma Mozaik Müzesi’nde Bayram Rekoru!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Zeugma Mozaik Müzesi 9 Günlük Bayram Tatilinde Rekor Ziyaretçi Sayısı ile Doldu Taştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’te yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Bayram tatili süresince müzeyi ziyaret edenlerin sayısında rekor düzeyde artış yaşandı.

Rekorlar Ardı Ardına Geldi

Bayramın ikinci gününde 5 bin 660 ziyaretçi sayısıyla tüm zamanların günlük rekorunu kıran müze, üçüncü gün de 6 bin 220 ziyaretçi ağırlayarak bu rekoru bir kez daha tazeledi. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, “9 günlük bayram tatilinde 40 bin ziyaretçiyi ağırladık. Tüm zamanların rekor sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde ettik.” açıklamasında bulundu.

Gelecek Hedefler

Çomak, Zeugma Mozaik Müzesi’nin yılbaşından bu yana 93 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, 2024 yılında 500 bin ziyaretçi hedeflediklerini ifade etti. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda yoğun ziyaretçi akınına uğradıklarını vurgulayan Çomak, müzenin Türkiye’nin en önemli turistik mekanlarından biri olduğunu dile getirdi.

Ziyaretçilerden Olumlu Yorumlar

İstanbul’dan gelen Emel Özdemir ve emekli Reyhan Kaplan, müzeyi gezdikten sonra hayran kaldıklarını belirterek, herkesin bu eşsiz eserleri görmesi gerektiğini ifade ettiler. Kaplan, Zeugma’nın detaylarına olan hayranlığını “Mozaiklerin renkleri ve detayları inanılmaz. Sadece Türkler değil, yabancılar da bu müzeyi ziyaret etmeli.” sözleriyle dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!