Cenk Sabuncuoğlu: Kişisel Gelişim Yöntemleri ile Yeniden Farklı Bakabiliriz

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kişisel gelişim platformu Yeni Yaşam Global’in kurucusu ve yazar Cenk Sabuncuoğlu, kişisel gelişim programlarına dahil olan bireysel danışmanlık ya da koçluk alan kişilerin hayatlarında önemli değişiklikler kaydedildiğini söyledi. Sabuncuoğlu, “Kişisel gelişim yöntemleri ile yeni bir hayata başlayabiliriz.” dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Cenk Sabuncuoğlu, kişisel gelişim uygulamalarının önemini ve insanların hayatlarına katkılarını anlattı. “Kişisel gelişim, kişilerin kendilerin daha iyi tanıması için bir fırsattır.” diyen Sabuncuoğlu, şöyle devam etti; “Kişisel gelişim yöntemleri ile insanlar mazeretlerini ortadan kaldırarak, gerçek sorunlarını fark ederler. Suçlamak yerine anlamayı seçerler, görüleni değil görülmeyeni keşfetmeye çalışırlar. Duygusal bağımlılıklar yerine yaşama bağlanırlar. Özsaygı, özdeğer ve sınırlarını yönetmeyi öğrenirler. Ruhsal, zihinsel ve bedensel işletim sistemini yenileyerek, olaylara bakış açılarını değiştirirler.”

Yeni Yaşam Global platformunda kişilerin farkındalıklarını yükselterek, farklı bakış açıları oluşturmaya odaklandıklarını ifade eden Sabuncuoğlu, kişiye en uygun bakış açısı sunmak üzere hizmet verdiklerini belirterek, “İnsan görmeden ve duymadan algılayan bir varlık değildir. İnsanın sınırları, gördükleri ve öğrendikleridir. Kişisel gelişim bir süreçtir. Bu süreçte birçok yöntem kullanılır. Örneğin; Kundalini Reiki ile tüm enerji kanalları kuvvetlendirilir, bütün çakralar açılır. Holistik Analiz Çalışması, elektronik yazımsal uygulamalar ile enerji alanı ölçümleri yapar. Bağ Kesme Meditasyonu ile kişiye yük olan bütün deneyimlerinizden kurtulmak mümkündür. Bunlar gibi çok sayıda kişisel gelişim modeli uyguluyoruz.” sözlerini kaydetti.

“İnsanların zihinsel arınmaya ihtiyacı var”

Aynı zamanda aile ve ilişki uzmanı olan Sabuncuoğlu, şöyle devam etti; “İnsan, çok güzel ve tertemiz yaratılmıştır. Hiçbir insan kötü değildir. Yalnızca algılarımız, misyonlarımız, vizyonlarımız ve yaşanan süreçlerle bağlantılı psikolojilerden dolayı hayattan kopuyoruz. Hayat ve insanlar kötü değil. Algının ötesine geçtiğimiz an sevginin var olduğunu görüyoruz ve her şey iyiliğe dönüyor. Burada önemli olan şifreleri çözebilmektir. Bu bakımdan kişisel gelişim uygulamaları ve modelleri, bu şifreleri çözmek için en pratik yoldur.”

Ünlü yazar ve koç Sabuncuoğlu, insanların kendisini tertemiz görüp çevresindeki insanları düzeltmeye çalışmasının çok garip olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseyi düzeltemeyiz. Onların ihtiyarî kaderini bilemeyiz. Biz sadece bakış açınlarının farkındalığını yansıtabiliriz. Her kim birine karşı yargısızca iki cümle konuşursa mutlaka üç cümle yaşayarak hayatına devam ediyor. Bu sebeple birinin bir halini anlamadan ve bilmeden o kişiye bir şeyler söylemek beyhude bir çabadır. Bu açıdan bakıldığında insanların zihinsel bir arınmaya ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Zihni kontrol edemediğinizde anlayın ki geçmiştesinizdir. Geçmişteyseniz, hazmedemediğiniz duygularınız vardır. Bu sebeple her olayı gerçek haliyle kabul etmeyi öğrenmeliyiz. Başkalarının alanlarından geri çekilmeyi kabul etmeliyiz.” sözlerini kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!