ABD Savunma Bakanlığı İsrail’in İran Saldırısına Tepkili

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail’in İran’a Yönelik Saldırısına Tepkili

Amerikan Washington Post gazetesinin ABD’li kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin uyarıda bulunmaması ABD Savunma Bakanlığı’nı hayal kırıklığına uğrattı.

ABD’li Yetkililerin Endişeleri

ABD’li yetkililer ve üst düzey Pentagon yetkilileri, İsrail’in saldırıdan önce bilgi vermemesinden rahatsızlık duyduklarını ve saldırının Orta Doğu’daki Amerikan kuvvetlerine yönelik riskleri artırdığını belirtti.

İran’ın Karşı Saldırısına Tepkiler

ABD’li ve İsrailli yetkililer, İran’ın muhtemel karşı saldırısına nasıl tepki verebileceklerini yakından koordine etmeye çalışıyorlar. ABD’li yetkililere göre, İsrail’in önceden kendilerini bilgilendirmesi gerektiği düşünülüyor.

Austin’in İsrailli Mevkidaşına Şikayeti

Bir ABD’li yetkili, Savunma Bakanı Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’a İsrail’in bilgilendirme eksikliği konusunda doğrudan şikayetlerini ilettiğini belirtti.

İran’ın Açıklamaları

İran, Şam’daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlenen hava saldırısında ölenlerin sayısının 2 general rütbesinde 7 kişi olduğunu açıkladı ve misilleme yapacaklarını belirtti. İran, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini ve ABD’yi de sorumlu tuttuklarını duyurdu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!