Bulgaristan’da Hükümet Kurma Görevi Reddedildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İTN Partisi Hükümet Kurma Görevini Reddetti

Bulgaristan’da 240 üyeli Parlamentonun en küçük grubu olan İTN partisi, lideri Slavi Trifonov önderliğinde hükümet kurma görevini reddetti. Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İTN’nin Parlamento Grubu Başkan Yardımcısı İvaylo Vılçev’e hükümeti kurma görevini verdi. Ancak Vılçev, görevi sadece birkaç saniye elinde tutacağını belirterek partisinin kabine oluşturmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Yeniden Erken Seçim Kararı Alındı

Cumhurbaşkanı Radev, Bulgaristan’da yeniden erken seçime gidileceğini kesinleştirerek, ülkede geçici hükümetin adayını belirlemek üzere müzakerelere başlayacağını belirtti. Bu karar, Başbakan Denkov’un istifasının ardından Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Yurttaşlar (GERB) partisi ve Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı’nın hükümet kuramaması sonrasında alındı.

Erken Seçim Süreci

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanı Radev’in erken seçim tarihi belirlemeden önce geçici hükümeti kurma görevini bazı bürokratlara vereceği belirtiliyor. Bu kişiler arasında Parlamento Başkanı, Sayıştay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Ombudsman ve Bulgaristan Merkez Bankası (BNB) Yöneticisi gibi isimler bulunuyor. Bulgaristan’daki erken parlamento seçimleri 9 Haziran’da Avrupa Parlamentosu milletvekilleri seçimleri ile ya da daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!