ABD Ticaret Bakanlığı ve Intel, 19,5 Milyar Dolarlık Anlaşmaya Vardı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

‘Beyaz Saray’ Açıklamasına Göre, ABD Ticaret Bakanlığı ve Intel, 11 milyar dolarlık kredi ve 8,5 milyar dolar finansman anlaşması imzaladı.

Yeni Yatırım ve İstihdam Oluşturulacak

ABD Ticaret Bakanlığı ve teknoloji devi Intel arasında yapılan anlaşma kapsamında, şirkete 11 milyar dolarlık kredi sağlanacak. Ayrıca, Intel’e 8,5 milyar dolar doğrudan finansman da sağlanacak. Bu finansmanın, Arizona, Ohio, New Mexico ve Oregon eyaletlerindeki tesislerin inşası ve genişletilmesini destekleyeceği belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, bu yatırımlar sonucunda 30 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacağı da vurgulandı.

ABD’nin Yarı İletken Üretimindeki Durumu

Açıklamada, ABD’de icat edilen yarı iletkenlerin birçok alanda kullanıldığı ancak üretiminin düşük olduğu ifade edildi. Dünyadaki çiplerin yüzde 10’undan azını üreten ABD, en gelişmiş çipleri üretememektedir. Ancak, CHIPS ve Bilim Yasası ile birlikte ABD’nin yarı iletken üretimindeki durumun değişeceği ve şirketlerin ABD’ye yatırım yapmaya başladığı belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesinden bu yana yarı iletken üretimini ABD’ye geri getirmek için şirketlerin 240 milyar doların üzerinde yatırım açıkladığı da bildirildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!