ABD TÜFE Verileri Mart Ayında Beklentileri Aştı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Mart Ayı Enflasyon Oranları Açıklandı

ABD’de merakla beklenen mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı. Buna göre, aylık enflasyon yüzde 0,4, yıllık enflasyon ise yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. Mart ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 3,4 seviyesindeydi. Dolayısıyla, ABD enflasyonu mart ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Çekirdek Fiyat Endeksi Değişimleri

Çekirdek fiyat endeksi de aylık bazda yüzde 0,3’ün ötesine geçerek yüzde 0,4 olarak gerçekleşti. Yıllık bazda beklentiler ise yüzde 3,7 seviyesindeyken çekirdek TÜFE yüzde 3,8 seviyesinde gerçekleşti.

Altın, Euro, Bitcoin’de Son Durum

ABD’de beklenenden yüksek gelen TÜFE verileri, para piyasalarında Federal Rezerv’in (Fed) faiz indirimlerini 2024’e kadar erteleyeceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durumda altın fiyatları sert bir düşüş yaşadı.

Örnek vermek gerekirse, 15.30’da 2.349 dolar seviyesinde bulunan ons altın fiyatı, verinin açıklanmasının ardından 15.40’ta günlük yüzde 0,6 gerileyerek 2.339 dolara düştü. Euro/dolar paritesi ise 1,086 seviyesinden 1,078’e geriledi. Benzer şekilde, Bitcoin fiyatı da 69 bin dolardan 68 bin dolara geriledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!