Hindistan’a Kurulan Dünyanın En Büyük Enerji Santrali

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Adani Green Energy Tarafından İnşa Edilen Dev Tesis

Ünlü milyarder Gautam Adani’ye ait Adani Green Energy (AGEL) şirketi tarafından Hindistan’a kurulan güneş ve rüzgar enerji tesisi, 517 kilometrekarelik bir alana yayılacak. Yatırım maliyeti 20 milyar doları bulan tesis, Yalova şehrinden daha büyük bir alana sahip olacak.

Hindistan’ın Enerji İhtiyacını Karşılayacak Dev Yatırım

Hindistan, dünyanın en büyük üçüncü enerji tüketicisi konumunda. AGEL’in inşa etmeyi planladığı tesis, 16 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olacak. Güneybatı Hindistan’daki Gujarat eyaletinde bir tuz çölünde inşaatı devam eden tesis, 5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Adani’nin Temiz Enerjiye Yatırım Hedefi

AGEL, Hindistan’ın en büyük kömür madeni üreticisi olan bir şirket olarak biliniyor. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 70’i temiz enerji olmak üzere 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Hindistan, 2070 yılına kadar fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Gautam Adani’nin İş Hayatı ve Servetindeki Değişim

Gautam Adani, iş hayatına 1980’lerde bir emtia tüccarı olarak başlamıştır ve şu anda Hindistan’ın en büyük özel altyapı grubuna sahiptir. Ancak, ABD’li Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir raporda hisse manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı iddiaları sonrasında Adani Group’un hisse değerleri 100 milyar dolar azaldı. Gautam Adani’nin kişisel serveti de raporun yayınlanmasını takip eden ayda 80 milyar dolardan fazla düşüş yaşadı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!