Ramazan Ayının Önemi ve 2024 Programı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ramazan Ayının Süresi ve Tarihi

Bereket ve rahmet ayı Ramazan sofralarımızı ziyaret etmeye devam ederken, Hicri takvimin 9. ayı olan Ramazan ayının süresi hilalin görülmesiyle belirlenmektedir. Bu sebeple Ramazan ayının ne kadar süreceği her yıl değişebilmektedir. 2024 Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi başladı ve 9 Nisan Salı tarihinde sona erecek.

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, Ramazan ayının en kıymetli gecesi olarak kabul edilir ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak nitelendirilir. Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayı, İslam dininde beş temel esastan biri olan oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Bu ay boyunca Müslümanlar, gün doğumundan gün batımına kadar oruç tutarlar. Oruç, fiziksel ve ruhsal arınmayı simgeler.

Ramazan ayı aynı zamanda, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ay olarak bilinir. Bu sebeple Ramazan ayı, Kur’an ayı olarak da adlandırılır. Müslümanlar, Ramazan ayında daha çok Kur’an-ı Kerim okumaya ve tefekkür etmeye zaman ayırırlar.

Ramazan ayı, hayırseverlik ve yardımlaşma ayıdır. Bu mübarek ay boyunca Müslümanlar, fakir ve muhtaç insanlara yardım etmeye özen gösterirler.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!