ABD ve İngiltere Kuvvetleri Hudeyde’deki Es-Salif İlçesine Hava Saldırısı Gerçekleştirdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD ve İngiltere Hudeyde’de Hava Saldırısı Düzenledi

ABD ve İngiltere kuvvetlerinin, Yemen’de stratejik öneme sahip Hudeyde’nin Es-Salif ilçesine hava saldırısı gerçekleştirdiği bir haber el-Mesire televizyonunda yer aldı.

Can Kaybı ve Yaralı Bilgisi Verilmedi

Es-Salif’in Ra’s İsa bölgesini hedef alan hava saldırısının yol açtığı can kaybı ve yaralılar konusunda henüz detaylı bilgi verilmedi. ABD ve İngiltere’den de konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Husilerin Kızıldeniz’deki Eylemleri

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz’de çeşitli eylemler gerçekleştirmeye başladı. İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve insansız hava araçları ile saldırılar düzenleme gibi eylemler gerçekleştiren Husiler, bölgede gerginliği artırdı.

Uluslararası Tepkiler ve Operasyonlar

ABD, Husilerin eylemlerine karşı tepkisiz kalmayarak Kızıldeniz’de deniz ticaretini güvence altına almak amacıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de ABD ve Japonya’nın önerisiyle Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarının sonlandırılmasını talep etti.

Küresel Ticaretteki Etkiler

Kızıldeniz’deki gerilim nedeniyle birçok gemicilik şirketi seferlerini durdurma kararı aldı. Süveyş Kanalı üzerinden yapılan küresel ticaretin %12’sinin tehlikeye girdiği belirtilirken, bölgedeki tansiyon uluslararası ticaretin seyrini de etkilemeye devam ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!