ABD’den seyahat kısıtlamalarını hafifletme kararı: ‘Nitelikli yabancılar’ ülkeye giriş yapabilecek

ABD'den seyahat kısıtlamalarını hafifletme kararı: 'Nitelikli yabancılar' ülkeye giriş yapabilecek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD’de Ulusal Çıkar İstisnaları programının genişletilmesi kararı alındı. Alınan kararla birlikte, pandemi sürecinde ve sonrasında altyapıya katkı sunacak ‘nitelikli yabancıların’ ülkeye giriş için yapacağı başvurular kabul edilecek. Kararın Brezilya, Çin, İran veya Güney Afrika’da bulunan ‘nitelikli kişileri’ de kapsayacağı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı‘nın yaptığı açıklamada, ülkede ‘kritik altyapı desteği’ sağlayabilecek ‘nitelikli kişilerin’, Kovid-19 seyahat kısıtlamalarından muaf tutularak ülkeye giriş için başvurmalarına izin veren Ulusal Çıkar İstisnaları’nın genişletildiği duyuruldu.

#US Dept of State Travel announces National Interest Exceptions (NIE) for certain travelers from China and other countries. pic.twitter.com/4KZUFZ8wIs

— Global Times (@globaltimesnews) April 27, 2021

ABD medyasının paylaştığı bilgide de, “Sonbaharda çalışmalara başlamak isteyen öğrenciler, akademisyenler, gazeteciler ve Kovid-19 kısıtlamasından etkilenen ülkelerden gelecek olan nitelikli kişiler artık Ulusal Çıkar İstisnaları kapsamında ülkeye giriş yapabilecek” ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, daha önce Schengen Bölgesi ve İngiltere için uygulanan değişikliğin, Brezilya, Çin, İran veya Güney Afrika’da bulunan ‘nitelikli kişileri’ de kapsayacağını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!