Akademi’den Örnek Tüketici Davası: Doç. Dr. Ali Emre Dingin’in Hikayesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emre Dingin’in Firmayla Yaşadığı Mücadele

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi olan Doç. Dr. Ali Emre Dingin, yıllık taahhüt ve aylık 99,90 lira karşılığında bir firmaya internet abonesi oldu. Ancak Dingin’in iddiasına göre firma, sözleşmenin ilk ayından sonra kendisine bildirilen fiyatın üzerinden 60,37 lira fazla fatura çıkardı.

İhtarname Gönderildi, Ancak Sonuç Alınamadı

Aboneliğini sonlandırmak isteyen Dingin, firmaya internet sitesi üzerinden ve yazılı olarak noterden ihtarname gönderdi. Firma tarafından herhangi bir geri dönüş alamayan akademisyen, yaşadığı sorunu çözmek için Efeler Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Mahkemeden Olumlu Karar

Tüketici Hakem Heyeti’nden olumsuz yanıt alan Dingin, aboneliğinin sonlandırılmasını ve ödediği fazla paranın iadesini talep etti. Bu talebi reddedilince konuyu Aydın 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, yeni fiyat değişikliğinin yapılamayacağına hükmederek Dingin lehine karar verdi.

“Tüketicilere Örnek Olmak İstedi”

Doç. Dr. Ali Emre Dingin, abonelik sözleşmelerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Meblağ küçük gibi görülebilir ancak önemli olan haksız yere alınan ücretlere ‘dur’ diyebilmek. Tüketicilere örnek olmak istedim, ödediğim fazla ücreti ve yasal süreçteki tüm masrafların iadesi için açtığım davayı kazandım” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!