‘Bartın’da Hayalet Madencilik Lisesi: Sözler Tutulmadı’

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bartın’da 43 madencinin şehit olduğu facianın üzerinden 16 ay geçti.

14 Ekim 2022 günü Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 43 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın üzerinden 16 ay geçti. Ancak şehit olan madencilerin aileleri ve bölge halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözlerin hala yerine getirilmediğini dile getiriyor.

Madencilik Teknik Anadolu Lisesi sözü verilmişti.

Facia sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’da Madencilik Teknik Anadolu Lisesi açılacağını ve uzman madenciler yetiştirileceğini söylemişti. Ancak, 16 ay geçmesine rağmen bu sözlerin havada kaldığı görülüyor.

Hayalet bir lise: Okul açılmadı, fakat faal gösteriliyor.

Bununla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde Madencilik Teknik Anadolu Lisesi’nin faaliyette olduğu gözüküyor. Ancak öğretmen, öğrenci ve derslik sayıları “sıfır” olarak belirtiliyor. Bu durum, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu tarafından “hayalet bir lise” olarak tanımlanıyor.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu konuyu gündeme taşıdı.

Aysu Bankoğlu, SÖZCÜ gazetesine yaptığı açıklamada, “Kendisi yok ama sanal alemde Madencilik lisemiz var, hayalet bir lisemiz oldu” dedi. Bankoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bu konunun yanıtlanması için TBMM’ye önerge de verdi.

Bakanlık, soruları yanıtlamak zorunda.

Bankoğlu, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti: “Lise ne zaman açılacaktır? Proje kapsamında bütçe çalışması yapılmış mıdır? Okul yapılacak ise arsası ya da binası belirlenmiş midir? Okul için müfredat planlaması yapılmış mıdır? Amasra’daki maden faaliyetleri dikkate alındığında bu okulun Bartın yerine Amasra ilçesinde açılması düşünülmekte midir?” Bakanlık, bu soruları yanıtlamak zorunda kalacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!