Boeing’de CEO Değişikliği: Güvenlik Sorunları Krize Yol Açtı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Boeing, Güvenlik Sorunları Nedeniyle CEO’sunu Değiştiriyor

ABD‘li uçak üreticisi Boeing, yaşadığı güvenlik sorunları sebebiyle büyük bir krizle karşı karşıya. Şirketin en çok satılan uçak modeli olan Boeing 737 Max‘teki güvenlik sorunları, yönetimde de değişikliğe neden oldu.

CEO’nun Görevinden Ayrılması ve Yeni Atamalar

Boeing, CEO Dave Calhoum‘un bu yıl sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı. Aynı zamanda şirketin ticari uçaklar bölümünün başında bulunan Stan Deal da hemen emekli olacak. Deal’ın görevini operasyon direktörü Stephanie Pope üstlenecek.

Son dönemde art arda yaşanan sorunlarla gündemden düşmeyen Boeing’de, 15 Mart’ta yeni bir kriz daha yaşanmıştı. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Oregon’a iniş yapan United Airlines‘a ait Boeing 737 uçağının dış panelinin kayıp olduğunu duyurmuştu.

Güvenlik Endişeleri ve Üretim Süreçleri

ABD’de Alaska Havayolları‘nın 5 Ocak’taki bir uçuşunda Boeing 737 MAX model yolcu uçağının kapısının düşmesiyle endişeler artmıştı. ABD Federal Havacılık İdaresi’nin 737 MAX uçaklarının üretim sürecine yönelik incelemesinde 89 testten 33’ü başarısız olmuştu.

Son olarak, ABD’deki Boeing uçakları çeşitli nedenlerle art arda acil iniş yapmıştı. Tüm bu yaşananlar, Boeing’in güvenlik ve üretim süreçlerine ilişkin ciddi tartışmaları gündeme getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!