Çay İçmek Yaşlanmayı Yavaşlatabilir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Çay Tiryakileri Sevinsin: Çay İçmek Vücutta Yavaş Yaşlanmaya Yardımcı Olabilir

Bilim insanları, çay içmenin insan bedenine olan faydalarını araştırdı

Türkiye’nin en çok tüketilen içeceklerinden biri olan çay ile ilgili dikkat çekici bir araştırma yapıldı. Bilim insanları çay tiryakilerinden elde edilen verileri inceleyerek çay içmenin insan bedenine faydalarını mercek altına aldı.

Çin ve İngiltere’de Gerçekleştirilen Araştırma

Çin’deki Sichuan Üniversitesi’nde görevli bilim insanları Çin’de yaşayan 7931 yetişkin ile İngiltere’de yaşayan 5998 yetişkinin çay içme alışkanlıklarını analiz etti. Katılımcılara çay tercihleri, siyah ya da yeşil çay içip içmedikleri ve ne sıklıkla içtikleri soruldu.

Çay İçmek Yavaş Yaşlanmaya Yardımcı Olabilir

Bu kişilerin kan basıncı, kolesterol ve vücut yağı gibi biyolojik değerleri incelenirken günlük siyah ve yeşil çay içenlerde daha yavaş biyolojik yaşlanma belirtileri görüldüğü ve günde üç fincan çay tüketenlerde faydaların arttığı kaydedildi. Lancet isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada günde yaklaşık 3 fincan çay veya 6-8 gram çay yaprağı tüketmenin belirgin etkisi olduğu belirtildi.

Orta Düzeyde Çay Tüketimi En Güçlü Yaşlanma Karşıtı Faydaları Sergiliyor

Araştırmada, “Orta düzeyde çay tüketimi, istikrarlı çay içenler arasında en güçlü yaşlanma karşıtı faydaları sergilemiştir” denildi. University College London’da beslenme bilimi alanında araştırmacı olan Alex Ruani, bulguların diğer bilim insanlarının keşfettiklerini desteklediğini söylüyor.

Çay, Kalp Hastalığı ve Diyabet Riskini Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Ruani, “Siyah ve yeşil çay, birçok gıdada bulunan ve kalp hastalığı, felç ve tip 2 diyabet gibi diyetle ilgili sorunların olasılığını azaltabilen sağlıklı bitki bileşiklerinin bir alt grubu olan flavan-3-ollerin açık ara en zengin kaynağıdır” dedi.

Çay, Hücreleri Yaşlanmaya Bağlı Hasarlardan Koruyabilir

Sonuçları The Times gazetesine değerlendiren Ruani, “Bu bileşikler kan basıncını, kan akışını, kolesterolü ve hatta kan şekeri seviyelerini iyileştirmek gibi çeşitli şekillerde çalışır, ancak aynı zamanda hücrelerimizi yaşlanmaya bağlı hasarlardan korumaya da yardımcı olurlar” ifadesini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!