Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı ile Görüştü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Güçlü İşbirliği ve Yatırımlar Ele Alındı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Hamed bin Kasım Al Sani ile bir araya geldi. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Görüşme sırasında, Türkiye ve Katar arasındaki işbirliklerinin daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Özellikle teknoloji, otomotiv ve petrokimya sektörlerinde yapılacak yatırımlar üzerinde duruldu.

Açıklamada, Katar’ın sadece sermaye yatırımcısı olmadığı, aynı zamanda sanayi ve üretim alanlarında işbirliklerinin de geliştirilmesinin değerlendirildiği belirtildi. İki ülkenin ortaklaşa gerçekleştireceği sanayi odaklı bir forumun yapılması konusunda mutabık kalındı.

Bakan Kacır’dan Açıklama

Bakan Kacır, görüşmeye ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri’nin liderliklerinde gerçekleşen Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’ndan alınan kararların takip edildiğini belirtti. Türkiye ve Katar arasındaki sanayi, teknoloji ve yatırım alanlarındaki işbirliklerinin değerlendirildiğini söyledi.

Bakan Kacır, Türkiye-Katar ilişkilerinin son yıllarda mükemmel bir seviyeye ulaştığını ve bu ilişkilerin sorumlu oldukları alanlarda daha da geliştirileceğini vurguladı. Özellikle sanayi sektörlerinin entegrasyonunu hızlandırmak için yeni adımlar atacaklarını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!