Türk Telekom’un 2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Telekom’un önemini vurguladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya’da düzenlenen “Türk Telekom 2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türk Telekom’un Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Hayatın normalleşmesi için kurumlarla çalışmaya devam ediyoruz

Bakan Uraloğlu, depremden etkilenen illerde hayatın normalleşmesi için tüm kurumlarla çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ayrıca, hizmetleri yürütürken hızla gelişen teknolojiyle yarıştıklarını ifade etti.

Türk Telekom, geniş hizmet ağıyla güçlü bir marka haline geldi

Uraloğlu, Türk Telekom’un geçmişi 200 yıl öncesine dayanan bir şirket olduğunu ve sürekli kendini yenileyerek mobil, internet, telefon ve TV gibi geniş hizmet ağı ve zengin ürün çeşitliliğiyle güçlü bir markaya dönüştüğünü vurguladı.

Dijital teknolojiler ekonomik büyümenin itici gücü haline geldi

Uraloğlu, dijital teknolojilerin ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline geldiğini belirtti. İnternetin son 25 yılda alışkanlıkları değiştiren bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Uraloğlu, nesnelerin interneti, kuantum bilgisayarlar, bulut bilişim, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin dördüncü sanayi devrimini oluşturduğunu ifade etti.

Veri trafiği hızla artıyor

Uraloğlu, günümüzde 5,5 milyar insanın cep telefonu kullandığını ve akıllı telefon kullanıcı sayısının 2027’ye kadar 7,7 milyara ulaşmasının beklendiğini söyledi. Ayrıca, 5G ağlarının yaratacağı ekonomik değer ve iş fırsatlarına dikkat çekti. Uraloğlu, veri hacminin 15 yılda 90 kat artacağını ve bu nedenle internet otobanlarına olan ihtiyacın arttığını belirtti.

Türkiye’yi telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz

Bakan Uraloğlu, Türkiye’yi telekomünikasyon merkezi haline getirmek için devlet ve özel sektör olarak yatırım ve işbirliklerine önem verdiklerini söyledi. Genişbant altyapısının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları anlattı ve fiber yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Türk Telekom, genişbant internet abone sayısında önemli bir artış sağladı

Uraloğlu, Türk Telekom’un bugün 94,3 milyon genişbant internet abonesi olduğunu belirtti. Ayrıca, fiber altyapı uzunluğunu 2028 yılına kadar 850 bin kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Uraloğlu, Türk Telekom’un sabit internet yaygınlığı en çok artan ülkeler arasında olduğunu da belirtti.

Türkiye’yi yüksek teknoloji üretim üssü haline getireceğiz

Bakan Uraloğlu, Türk Telekom’un 5G altyapıları için önemli ürünler geliştirdiğini söyledi. Ayrıca, telekomünikasyon merkezi olma yolunda ilerlerken uydu ve uzay teknolojileri alanında da önemli adımlar attıklarını belirtti. Türk astronotunun uzaya gönderildiğini ve ilk yerli haberleşme uydusunun hazırlıklarının yapıldığını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!