Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Suriye Oturumunda Konuştu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Suriye Oturumunda Konuştu

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Suriye oturumunda Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak ilk beyanını yaptı.

İnsani Boyutu Kötüye Gidiyor

Yıldız, Suriye’deki çatışmanın 14. yılında ülkedeki kırılgan durumun göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, çatışmanın güvenlik, ekonomik ve insani boyutları eşzamanlı bir şekilde kötüye gittiğini ve umut ışığı görünmediğini belirtti.

Ulusal Uzlaşma İçin Çağrı

Yıldız, Suriye’nin Orta Doğu’daki diğer çatışmalar için bir savaş alanı olarak kullanılmaya endişe verici şekilde müsait durumda olduğunu ifade ederek, çatışmanın temelinde yatan nedenleri ele alarak ulusal uzlaşmayı sağlamanın çözüm için önemli olduğunu belirtti.

PKK/YPG’nin Suriye Geleceğinde Yeri Yok

Yıldız, PKK/YPG terör örgütünün Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını belirterek, terör örgütünün ayrılıkçı gündemi ve bölücü faaliyetlerinin Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Suriye’nin Tümü Yaklaşımı Korunmalı

Suriye’de kapsamlı bir çözüm için insani yardım akışının kesintisiz olması gerektiğini dile getiren Yıldız, “Suriye’nin Tümü” yaklaşımının korunmasının önemine değindi ve bu çerçevede insani koordinasyonun sağlanmasını önemsedi.

Ahmet Yıldız, Türkiye’nin Suriye konusundaki özel konumunu ve rolünü vurgulayarak, gelecek dönemde 2254 sayılı kararın hayata geçirilmesi için Konsey üyeleriyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!