Karavan Yaşamı: Yükselen Trend

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Karavanlar, Alternatif Yaşam Tarzı Olarak Tercih Ediliyor

Tatil için karavanları tercih edenlerin yanı sıra yılın tamamında karavanlarda yaşayanların sayısı her geçen yıl artıyor. Yüksek kiralar, depremler, pandemi gibi nedenler insanları karavanda yaşam tarzını tercih etmeye yöneltiyor.

Karavan Çeşitleri ve Artan İlgi

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, karavanların motokaravan ve çekme karavan olarak ikiye ayrıldığını belirtiyor. Yokuş’a göre, çekme karavanlara olan ilgi artıyor çünkü fiyatları daha ekonomik.

Karavan Yaşamında Artış ve Belediyelerin Sorumluluğu

Yokuş, kira artışları yüzünden karavanlarda yaşayanların sayısının arttığını vurgulayarak, belediyelerin bu konuda çözüm bulması gerektiğini belirtiyor. Karavanın popülerliğinin artmasıyla üreticilerin sayısının da arttığını söyleyen Yokuş, kamp alanlarının artırılması gerektiğinin altını çiziyor.

Karavan Yaşamının Deneyimleri

Emekli İbrahim Özmen karavanda yaşamaya başladıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşıyor. Özmen’e göre, karavanla yaşamak 1+1 evde yaşamaktan farksız. Hijyenik ve rahat bir yaşam isteyenlerin önce kiralayıp denemesi gerektiğini belirtiyor.

Belediyelerden Karavan Park Yeri Talebi

Özmen, ev kira fiyatlarının yüksek olması sebebiyle karavan yaşamının tercih edildiğini, belediyelerin az maliyetli karavan park yerleri yapması gerektiğini ifade ediyor. Ege Bölgesi’nde kamp alanlarının yetersiz olduğunu belirten Özmen, yetkililerden karavanlar için daha fazla park yeri talep ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!