Mardin Turizminin Yükselişi Devam Ediyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Mardin, Tarihi ve Kültürel Zenginlikleriyle Ziyaretçilerini Cezbediyor

Mardin, tarihi, kültürel ve inanç turizminin yanı sıra doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle ziyaretçilerini cezbeden bir şehir haline gelmiştir. Kent, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi görüyor.

Mardin Turizminde Rekor Bekleniyor

Mardin’in cadde ve sokakları, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı ve tarihi Dara Antik Kenti gibi önemli mekanlar, ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken yerler arasında yer alıyor. **Geçen yıl 2 milyon 150 bin olan turist sayısının bu yıl 3 milyonu aşması bekleniyor.**

Mardin Turizmi Yılın Her Zamanında Canlılık Kazanıyor

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Gürgör, Mardin turizmini **12 ay boyunca canlı tutma** hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Kentin kültürü ve yapısının yoğun talep aldığını vurgulayan Gürgör, yakın illerin yanı sıra metropol kentlerden gelen ziyaretçilerin Mardin’in güzelliklerini her mevsimde deneyimlediğini söyledi.

Mardin, Zengin Kültürel Mirasıyla Gelenleri Kendine Hayran Bırakıyor

Mardin’e gelen turistler, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice türkülerle renklenen sokak müzisyenlerinden etkileniyor. Ziyaretçiler arasında yer alan Gül İlgin, Mardin’in büyüleyici atmosferine kapılarak herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini dile getiriyor. **Diyarbakır’dan gelen ziyaretçiler de Mardin’in eşsiz yapısına hayran kalmaktan kendilerini alamıyor.**

İstanbul’dan Gelen Ziyaretçiler Mardin’den Memnun Ayrılıyor

İstanbul’dan Mardin’i gezmeye gelen Taha Balta ve arkadaşları, **Mardin’in güzelliğini ve tarihi dokusunu övgüyle dile getiriyor**. Dara Antik Kent’e yapılan ziyaretin ardından tekrar geleceklerini belirten Balta, Mardin’in kendilerinde bıraktığı etkiyi tarif etmekte zorlandığını ifade ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!