Merve Yumuş: Ormanların Koruyucu Meleği

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Din Görevlisinin Kızı Orman Muhafaza Memuru Oldu

22 yaşındaki Merve Yumuş, babasının din görevlisi olarak çalıştığı köylerde gördüğü ormancılardan etkilenerek lise yıllarında orman muhafaza memuru olma hayalini kurdu.

Hayaline Ulaşmak İçin Özveriyle Çalıştı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programını birinci tercihi olarak seçip tamamlayan Merve Yumuş, KPSS’de aldığı başarılı puanla Sakarya’da orman muhafaza memuru olarak göreve başladı.

Ormanları Koruma Aşkıyla Çalışıyor

Söğütlü ilçesindeki Orman İşletme Şefliğinde çalışmaya başlayan Yumuş, ormanların korunması için gece gündüz demeden görev yapıyor ve hayalindeki mesleği icra etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Destekçilerinden Aldığı Güçle Yoluna Devam Ediyor

Merve Yumuş’un ailesi, en büyük destekçileri olmuş ve onun meslek tercihinde her zaman arkasında durmuş. Baba Yumuş, kızının kararına saygı duyduğunu ve gurur duyduğunu belirtmiş.

Ormanlara Duyduğu Sevgiyle Dolu Bir Kariyer

Merve Emiroğlu ise orman yönünden zengin olan Kastamonu’da büyüyüp çocukluğundan beri ormanları gezip dolaşmış. Ormancı olma hayaliyle yanıp tutuşan Emiroğlu, kadınlar için zor olsa da sevgiyle yapılan her işin kolaylaştığını vurgulamış.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!