Tunceli’nin Ovacık İlçesinde Kış Mevsiminde Besicilerin Zorlu Mücadelesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ovacık’ta Hayvan Besicilerinin Kış Çabası

Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki köylerde yaşayan besiciler, çetin geçen kış mevsimi nedeniyle dışarı çıkaramadıkları hayvanlarının bakımını ahırda yapıyor.

Olumsuz Hava Koşullarının Etkileri

Kar kalınlığının bazı bölgelerde 2 metreyi aştığı Ovacık’ta, olumsuz hava koşulları hayatı etkiliyor. Yağışlarla meraların tamamen beyaz örtüyle kaplandığı ilçedeki besiciler de küçük ve büyükbaş hayvanlarının bakımı için yoğun mesai harcıyor.

Besicilerin Yoğun Mesaisi

Günün erken saatlerinde ahırların yolunu tutan besiciler, ilk olarak hayvanların bakıma alındığı alanları temizliyor. Yem bitkileriyle hayvanlarının karnını doyuran besiciler, çok soğuk günlerde ise dışarı çıkaramadıkları hayvanlarına su ve yem taşıyor.

Hayvanlarla İç İçe Bir Yaşam

Besiciler, hayvanlarına adadıkları yaşamlarında sürekli olarak onların bakımıyla ilgileniyor. Hayvanlarına zaman ayıran besiciler, sattıkları süt ürünlerinden elde ettikleri gelirle ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hayvancılığın Verdiği Huzur

Besiciler, organik beslenme ve doğayla iç içe olmanın huzurunu yaşıyor. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan besiciler, hayvanlarına gereken ilgiyi gösterdiklerinde mutlu olduklarını belirtiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!