Troya Müzesi 65+ Ziyaretçi Projesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Troya Müzesi Yoğun Ziyaretçi İlgiyle Karşılaşıyor

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Avrupa’dan ödüllü müzelerinin her geçen gün yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşılaştığını belirtti. Gölcük, 65 ve üzeri yaş grubu ziyaretçiler için özel bir proje başlattıklarını açıkladı.

65+ Ziyaretçilere Ücretsiz Giriş ve Ekstra İmkanlar Sunuluyor

Müze Müdürü Gölcük, 65 yaş ve üzeri ziyaretçilere müze girişinin ücretsiz olduğunu duyurdu. Ayrıca, 5 kişi ve üzeri gruplar için ücretsiz rehberlik hizmeti, Homeros Bahçesi turu ve ücretsiz içecek ikramının yapıldığını belirtti. Bu uygulama, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Türkiye’nin Yaşlanan Nüfusu ve Müze Ziyaretleri

Gölcük, Türkiye’de nüfusun yaşlandığını vurgulayarak, “Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre, 2023 yılında 65 yaş ve üzeri nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 10,2’yi geçti. Bu oranın 2030 yılında yüzde 23’e çıkması bekleniyor. Ülke nüfusunun yaşlanmasıyla müzelerin sadece çocuklara değil, yaşlı ziyaretçilere de odaklanması gerektiğini” ifade etti.

Gölcük, bu projeyle 65 yaş ve üstü ziyaretçilerin yaşam boyu öğrenme deneyimlerine katkı sağlamanın yanı sıra demans gibi hastalıklardan uzak kalabilmelerine destek olmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!