Çin’i Vuran Rekor Soğuklar

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rekor Derecelerde Soğuklar

Çin, sıcaklıkların 50 dereceden fazla düştüğü rekor düzeydeki soğuklarla sarsılıyor. Ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklık -52 dereceye kadar düşerken, dondurucu yağmur da etkili oluyor.

İzlerken Ürperten Görüntüler

Bir kişi, işten eve bisikletle yaklaşık bir saat süren yolculuğunda -52 derece soğukta buzla kaplanmış bir şekilde görüntülendi. Ayrıca, Sincan’daki bir gölde binlerce kuşun donarak öldüğü üzücü görüntüler de ortaya çıktı.

Hayatı Etkileyen Soğuklar

Çin’in doğu Shandong eyaletinde, şiddetli kış fırtınaları toplu taşımayı sekteye uğrattı. Bir adam, bisikletiyle bir saat boyunca seyahat etmek zorunda kaldı ve yağmurlu-karlı havada donmak üzereyken eşinin eve ulaşmasıyla kıyafetlerini buzlar arasından kırmak zorunda kaldı.

Ulusal Meteoroloji Merkezi Uyarıyor

Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin güneyinde sıcaklıkların düşmesiyle üç kademeli sisteminde en yüksek turuncu alarmı verdi. Yetkililer, bitkileri ve su ürünlerini korumak için gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunuyor.

En kötü etkilenen bölgeler İç Moğolistan, kuzeydoğu Çin, Hubei ve Hunan eyaleti olarak belirlendi. Çin’in soğuk hava dalgası 1960’ta kırılan rekoru geride bırakırken, dondurucu yağmur ve karın Şubat sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!