Diyarbakır Deprem Mağdurları Hala Mağdur Durumda

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yıkılan Binalar Hala Yıkılamadı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketlerinin üzerinden 1 yıl geçti ancak yıkımı yaşayan kentlerden biri olan Diyarbakır’da yaralar halen sarılamadı. Kentte ağır hasarlı yapıların bile yıkımı bir yıl geçmesine rağmen ağır aksak ilerlediği için halen tamamlanamadı. Bu binalar hırsızların ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Davalara Devam Ediliyor

6 Şubat deprem felaketinde 6 bina yerle bir oldu ve 412 kişi hayatını kaybetti. Bu depremle ilgili 5 ayrı dava açıldı. Bazı müteahhitler halen tutuklu yargılanıyor. Depremzede olanlar ise ağır ve orta hasarlı raporları nedeniyle mağdur durumda.

Ağır Hasarlı Binalara Giriş Engelleniyor

Ağır hasarlı bazı binalara girişler engellenmiş durumda ve insanlar eşyalarını dahi alamıyor. Kurumlar arasında mekik dokunuyor. Mağdurlar hala muhatap bulamadı. Gecekondu mahallesinde bile ev kiraları 10 bin lirayı bulurken, evleri yıkılanlara verilen 3 bin lira kira yardımı bu ay son kez ödenecek.

Tutarsız Raporlar Nedeniyle Mağduriyet

Deprem sonrası orta hasarlı raporu verilen binaların bir kısmı daha sonra ağır hasarlı olarak değerlendirildi. Raporlar arasındaki çelişkiler nedeniyle depremzede kat malikleri çaresiz kaldı. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi ve düşük faizli kredi kullandırılması sözü ise yerine getirilmedi.

Kira Yardımları Yetersiz

Depremde evi yıkılan veya orta hasarlı olarak tahliye edilen depremzede vatandaşlara yapılan aylık 3 bin lira kira yardımı yetersiz kaldı. Mağdurlar, yüksek kira bedelleriyle ev bulmakta zorlandı.

Depremzede olanların sorunlarının halen çözülmediği Diyarbakır’da, mağdurların adalet arayışı devam ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!