Şeref Eroğlu Türk Güreşinin Hedeflerini Açıkladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kota Müsabakaları ve Olimpiyat Hedefi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Sarıyer’deki kamp merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında konuştu. Eroğlu, Avrupa Şampiyonası’na sayılı günler kaldığını ve Türk güreşi olarak hedeflerinin Azerbaycan’da yapılacak kota müsabakalarında başarılı olmak olduğunu belirtti. Bu müsabakada derece yapan sporcular, Paris Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacak. Ayrıca, İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Kalifikasyon Turnuvası’nda toplam 36 kota dağıtılacak ve olimpiyat yolculuğu başlayacak.

Rıza Kayaalp’in Rekor Hedefi

Eroğlu, kariyerinde 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp’in 13. zaferini kazanarak bir rekora imza atacağına inandığını vurguladı. Rıza Kayaalp’in şu anda Rus güreşçi Aleksandr Karelin ile birlikte Avrupa güreş tarihinde en çok şampiyonluk kazanan sporcu olduğunu belirten Eroğlu, Kayaalp’in yeni bir rekor kırmak istediğini söyledi.

Yeni Yeteneklerin İhtiyaçları ve Başarıları

Eroğlu, Türk güreşinde yeni yeteneklerin ortaya çıkması ve başarılar kazanılması için bir sistem kurulduğunu ifade etti. Yönetim, güreşçiler ve antrenörlerin birlikte çalışmasıyla başarı elde ettiklerini belirten Eroğlu, yeni Rızalar ve Tahaların Türk güreşine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Türkiye’nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Avrupa’nın en çok kotasına sahip olduğunu da ekledi.

Antrenörlerin ve Güreşçilerin Hedefleri

Milli takım antrenörü Nazmi Avluca da şampiyonaya az bir sürenin kaldığını ve takım olarak olimpiyatlara katılma hedeflerinin olduğunu belirtti. Avluca, yeni madalyalar kazanmak ve altın madalya için çalışmak istediklerini söyledi. Rıza Kayaalp ise 13. şampiyonluğunu kazanmak ve bir rekora imza atmak istediğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!