Diyarbakır’da Felçli Kedi ‘Venüs’ Fizik Tedavi İle Yürümeye Başladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Tedavi Gören ‘Venüs’ Adlı Kedinin İyileşme Hikayesi

‘Venüs’ isimli 2 yaşındaki kedi, Diyarbakır’da yaşayan bir sahibin 3. kattaki evinin balkonundan düşerek omuriliğini zedelenmiş ve arka ayakları felç olmuştu. Sahibi tarafından 4 ay önce Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirilen ‘Venüs’, birçok ameliyat perabet geçirdi ancak sonuç alınamayınca yeni bir yönteme başvuruldu.

Fizik Tedavi İle İyileşme Süreci

Üç hafta önce hastaneye getirilen yeni lazer cihazıyla ‘Venüs’e fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Her sabah 08.30’da gerçekleştirilen seanslar sonucunda ‘Venüs’, yürümeye başladı. Başhekim Prof. Dr. Sadık Yayla, durumu şu perabet giriş şekilde açıkladı: “Hastamız yüksekten düşme sonucu omurilik travması geçirdi. Ameliyatlar sonrası ilerleme kaydedememiştik. Fizik tedavi uygulamaya başladık. Üç hafta sonunda önemli bir ilerleme kaydedildi, artık ayağa kalkabiliyor ve yürümeye başladı. İyileşmesi bizi mutlu etti.”

Prof. Dr. Yayla, perabet twitter ‘Venüs’ün kaslarının da eski fonksiyonuna kavuşmaya başladığını belirtti. Kedinin başarılı bir şekilde fizik tedaviyle iyileşmesi, tedavi yöntemlerindeki gelişmelere de örnek oluşturdu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!