TENCEL™ ve Red Carpet Green Dress™ iş birliği bir kez daha OSCAR® töreninde!

Lenzing'in amiral markası TENCEL™ ve RCGD Global (eski adıyla Red Carpet Green Dress™), Oscar töreninde eko-couture'ü öne çıkarmak amacıyla üçüncü kez iş birliği yaptı. RCGD ve TENCEL™, 25 Mart'ta Los Angeles'ta düzenlenen Oscar öncesi etkinliğinde 2020 ve 2021 Global Tasarım Yarışması'nın kazanan tasarımlarını ilk kez tanıttı. Louis Vuitton, Gucci, HELLESSY, Pat-rick McDowell ve BENEDETTI LIFE tarafından özel olarak dikilen giysilerde %100 botanik kökenli TENCEL™ Luxe filament iplikler kullanıldı.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

TENCEL™ ve RCGD Global (eski adıyla Red Carpet Green Dress™), 94. Akademi Ödül Töreni’nde eko-couture’u öne çıkarmak için üçüncü kez güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında, RCGD Global ve TENCEL™, 25 Mart’ta Los Angeles’ta düzenlenen Oscar öncesi etkinliğinde 2020 ve 2021 Global Tasarım Yarışması’nın kazanan tasarımlarını da ilk kez sergiledi. Özel dikim tasarımlarda TENCEL™ Luxe filament iplikler kullanıldı. Yenilenebilir ağaç kaynaklarından elde edilen bu filament iplikler, çevreye duyarlı üretim süreçleri kullanılarak üretiliyor.

 

Lenzing AG Pazarlama ve Markadan Sorumlu Küresel Başkan Yardımcısı Harold Weghorst, “RCGD Global ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında Oscar törenine çevreci bir soluk getirerek, küresel tasarım yarışması aracılığıyla yeni ve başarılı tasarımcıları desteklemek bizi gururlandırıyor. Bu etkinlikler, lüks moda markalarının gezegenimiz için olumlu etki yapma konusundaki eksikliklerini giderme hedefimiz için önemli kilometre taşları. TENCEL™’in 30. yıl dönümünü kutladığımız bu yıl da devam eden iş birliğimiz, döngüselliğin artırılmasına ve bütünüyle şeffaf bir tedarik zincirine odaklanarak markalara ve tasarımcılara sürdürülebilir çözümler sunmaya yönelik geniş kapsamlı misyonumuzun da önemli bir ayağını oluşturuyor.”

 

Kırmızı halı için yeşil alternatifler 

Bu yıl, Oscar’ların kırmızı halısında TENCEL™ Luxe filament iplikler ve TENCEL™ Lyocell elyaflarından üretilen özel kumaşlarla dikilen 3 farklı özel dikim kıyafet yer aldı. Kırmızı halı kıyafetlerinde kullanılan kumaşlar hakkında daha fazla bilgiyi Ek A’da bulabilirsiniz.

 

“Uncharted”, “You” ve “Chilling Adventures of Sabrina” gibi yapımların yıldızı Tati Gabrielle, vücudu saran çiğ damlaları gibi görünen, püsküllü, fildişi TENCEL™ Lyocell kumaştan özel dikim HELLESSY marka omuzsuz bir elbise giydi.

Fotoğraf: RCGD Global 

 

Tecrübeli Broadway oyuncusu ve en iyi film adayı “West Side Story”nin yıldızı Paloma Garcia Lee, şişe yeşili hissi veren TENCEL™ Lyocell elyaflar ve ketenden yapılmış lüks kumaştan özel dikim Patrick McDowell elbisesiyle Oscar Ödülleri’nde ilk kez boy gösterdi.

Fotoğraf: RCGD Global

 

Yaşam boyu sürdürülebilirlik savunucusu ve Billie Eilish ve Finneas’ın annesi Maggie Baird, TENCEL™ Luxe filament ipliklerden ve TENCEL™ Lyocell elyaflardan elde edilen lüks siyah kumaş ile sıfır karbon süreçle üretilen TENCEL™ Lyocell elyaflardan yapılan mavi bir kumaşın kullanıldığı BENEDETTI LIFE marka ısmarlama özel dikim bir elbise giydi.

Fotoğraf: RCGD Global

 

Sürdürülebilir bir şekilde elde edilen doğal selülozdan üretilen TENCEL™ Lyocell elyafları, doğada çözünebilir ve gübreleşebilir özelliklere sahip olup kapalı döngü üretim sürecinde üretiliyor. Doğal konforuyla bilinen TENCEL™ Lyocell elyaflarıyla üretilen kumaşlar, yüksek dayanıklılığı ve etkin nem yönetimi ile yumuşak ve konforlu bir yapıya kavuşuyor. Vegan ve sürdürülebilir bir ipek alternatifi olan TENCEL™ Luxe filament iplik, kumaşlara ipeksi bir pürüzsüzlük, dökümlülük ve renk canlılığı vererek, çekici bir his kazandırıyor. Çevreye duyarlı üretim süreçleri kullanılarak üretilen TENCEL™ Luxe filament iplik, doğada çözünebilme ve gübreleşebilme özellikleriyle, eko-couture ve lüks moda için döngüsel bir çözüm sunuyor.

 

Geleceği parlak tasarımcıları çevrecilik konusunda destekliyor 

RCGD Global ve CLO iş birliğiyle düzenlenen 2020 ve 2021 Global Tasarım Yarışması’nın kazanan tasarımları, 25 Mart’ta öncü sürdürülebilirlik savunucularının katıldığı Oscar Töreni öncesi etkinliğinde ilk kez tanıtıldı. Katılanlar arasında Zoe Saldana, Paloma Garcia Lee ve Haley Strode da vardı.

 

RCGD GLOBAL CEO’su Samata Pattinson, “İki yıl boyunca birbirimizden uzakta kaldıktan sonra, Oscar Töreni öncesinde gerçekleşen bu kutlama, hepimiz için mutluluk verici bir etkinlik oldu. Bir yandan Sanah Sharma, Jasmine Kelly Rutherford ve Yuriko Fukuda‘nın RCGD GLOBAL Tasarım Yarışması’nı kazanan tasarımlarını sergilerken, diğer yandan moda endüstrisinin üretim ve teknoloji alanında kaydettiği gelişmeleri kutlamak üzere meslektaşlarımızı ve destekçilerimizi bir arada görmek sevindiriciydi. 94. Akademi Ödülleri’nde kırmızı halıda, iş ortağımız TENCEL™ ile birlikte oluşturduğumuz sürdürülebilir giysilerle bu kutlamaya heyecanla devam ediyoruz” dedi.

 

2020’nin en iyi elbisesi seçilen tasarımında TENCEL™ Luxe filament iplik ve kaşmir karışımı kumaş kullanan Hindistanlı tasarımcı Sanah Sharma, sıfır atık perspektifiyle şık ve göz alıcı bir elbise tasarladı. Elbise simli gri rengi ve zarafetiyle son derece çarpıcı bir görsellik sunuyor.

Fotoğraf: RCGD Global

 

2020 yılının takım elbise tasarım ödülünün sahibi New York’lu tasarımcı Jasmine Kelly Rutherford ise TENCEL™ Luxe filament iplik ve kaşmir karışımından üretilen bir kumaşla ortaya koyduğu tasarımıyla eşsiz bir görünüm sunuyor. Simli gri renkteki kumaş, kırmızı halıdaki takım elbise şıklığına özgün bir hareket kazandırırken, Sanah’ın tasarladığı elbisenin yanına çok yakışıyor.

Fotoğraf: RCGD Global

 

2021 yılının kadın giyim kategorisinde ödül alan İngiliz tasarımcı Yuriko Fukuda, TENCEL™ Lyocell elyaflar  ve asetat kullanılarak üretilen bir kumaşla özgün bir tasarıma imza attı. Göz alıcı siyah şıklığı, kırmızı halıda sıkça gördüğümüz kısa siyah elbise konseptine yeni bir anlam kazandırıyor.

Fotoğraf: RCGD Global

 

Singapurlu tasarımcı Benjamin Koh tarafından yaratılan 2021 erkek giyim kategorisinin birincisi olan tasarım, daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

 

Etkinlikte haute couture’deki sürdürülebilir inovasyona dikkat çekmek amacıyla TENCEL™ Lyocell elyaftan üretilen “yeşil” bir halı da yer aldı. Sertifikalı ve sürdürülebilir ağaç kaynaklarından elde edilen TENCEL™ Lyocell elyaflar, doğada tamamen çözünebilir ve gübreleşebilir özelliğe sahip. TENCEL™ Lyocell elyaftan üretilen halı doğal, kendiliğinden yumuşak ve şık bir görünüm sunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!