Ekvador’da Tarihin En Büyük Uyuşturucu İmhası Gerçekleştirildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İçişleri Bakanlığı, Ülke Tarihinin En Büyük Uyuşturucu İmhasını Açıkladı

İçişleri Bakanlığı, geçen hafta kırsal alandaki bir çiftlikte yapılan operasyonda 21,5 ton uyuşturucu ele geçirildiğini ve ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu imhasının gerçekleştiğini açıkladı. Bu miktarın uluslararası piyasa değerinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu belirtilirken, uyuşturucunun başarıyla imha edilmesi için 11 saat süren bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda Silah ve Mermi de Ele Geçirildi

Açıklamada ayrıca, suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 17 uzun namlulu silah ile 5 bin 400 mermi ele geçirildiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Narkotikle Mücadele Ulusal Müdürü Wiliam Villarroel ise açıklamasında, ele geçirilen uyuşturucunun birden fazla suç örgütüne ait olabileceğini ve uyuşturucu kaçakçılarının büyük bir darbe aldığını belirtti.

OHAL İlan Edilmişti

Ülke genelinde güvenlik krizinin yaşandığı Ekvador’da, uyuşturucu çetesi elebaşı Adolfo Macias’ın kaçması ve polis araçlarının bombalı saldırılara uğraması sonucu 9 Ocak’ta 60 gün sürecek olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti. OHAL kapsamında 23.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Suç Örgütleri Güç Kaybediyor

Ekvador hükümetinin aldığı önlemler ve gerçekleştirilen operasyonlar, suç örgütlerine yönelik mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Etkili eylemlerle suç örgütlerinin gücünü kaybettikleri bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!