Elektronik Teminat Mektubu Dönemi Başlıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

EPDK’nın Kararıyla Elektronik Teminat Mektubu Zorunlu Hale Geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan kararla, elektrik piyasası katılımcılarının mevcut teminat mektuplarını elektronik teminat mektubuna dönüştürmeleri zorunlu hale getirildi. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Dönem 1 Ocak 2025’te Başlıyor

Organize toptan elektrik piyasalarında faaliyet gösteren piyasa katılımcıları, mevcut teminat mektuplarını 1 Ocak 2025 tarihine kadar elektronik teminat mektubuna çevirmek durumunda. Bu tarihe kadar değiştirilmeyen teminat mektupları ise teminat hesaplamalarında dikkate alınmayacak.

Değerleme Katsayıları ve Kıymetler

Piyasa katılımcıları birden fazla teminat türü sunabilecek. Nakit Türk lirası ve Türk lirası cinsinden elektronik teminat mektubu dışında kabul edilen kıymetlere değerleme katsayısı uygulanacak. Değerleme katsayısı, benzer piyasalarda uygulanan değerleme katsayıları dikkate alınarak belirlenecek.

Teminatlara ihtiyati tedbir konulması durumunda veya kıymetin kesin teminat niteliğini ortadan kaldıran bir durumun ortaya çıkması halinde, söz konusu kıymetler piyasa katılımcısının toplam teminat hesabında dikkate alınmayacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!