Ev Tekstilinde Geçmişten Günümüze

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türk ev tekstili sektörü, ev tekstili üretiminde, özellikle havlu, çarşaf ve örtü, perde, tül, nakış, güpür ve nevresim üretiminde geniş ürün yelpazesi ve üstün kalitesi ile dünya liderlerinden biridir. Türkiye, hem nakış hem de gipür üretimi için dünyanın en büyük makine parkına sahiptir. Avrupa’nın en büyük fabrikası üretim nevresim Türkiye’de. Türk ev tekstili sektörü de yüksek üretim kapasitesi, yüksek vasıflı iş gücü havuzu, tasarım ve moda kabiliyetleri ile en son teknolojiye sahip olmuştur. Ayrıca sektör, ürünlerinin kalitesini artırırken üretim maliyetini dünya ortalamasının altına düşürmeyi başarmıştır. Bu nedenle yüksek üretim kapasitesi ile yüksek kalite olan Türkiye, 2018 yılında dünyanın üçüncü çarşaf, havlu ve bornoz dördüncü ve yatak örtüsü beşinci tedarikçisi oldu.

Türkiye’de havlu sektörü geleneksel köklere sahiptir ve havluları dünya çapında “Türk Havluları” olarak bilinmektedir. Bugün Türk havlu sektörü, uluslararası pazarlarda rekabet gücüne sahiptir. Jakar ve nakış teknolojileri alanında da firmamız Türk tasarımını uygulamaktadır. Başta ev tekstili olmak üzere birçok tekstil uygulamasında yaygın olarak kullanılan dantel, aslen bir Türk el sanatıdır. Bir nakış sanatıdır. 1500’lerin ortalarına kadar uzanan ve Türk kadınının emeğiyle taçlanan. Geleneksel tadı ve farklı renk ve çizgilerdeki motifleri ile günümüzde de kendini gösteren seçkin bir el sanatıdır. Denizli ve Bursa’da, vual üreticileri İstanbul ve Bursa’da, battaniye üreticileri ise Uşak’ta yoğunlaşmıştır. Bu şehirlerdeki üreticilerin çoğu üretim süreçlerini iplikten ve üretimin her aşamasında en iyi kaliteyi elde etmek için kumaş üretiminden ürün tasarımına, boyamadan terbiye ve dikime kadar.

Denizli, havlu sektörünün üretim merkezidir. Denizli’de 190’dan fazla şirket pamuklu havlu ve bornoz üretiyor. Aynı alanda tek bir ürün grubu üzerinde böyle bir üretim tesisi, bir başarı öyküsü ve küme gelişiminin güzel bir örneğidir. Dünyanın en kaliteli pamuğu olan Ege pamuğundan üretilmiştir. Bu havlu ve bornozlar olağanüstü yumuşaklıkları, emicilikleri ve özellikleri ile dünya çapında tanınmaktadır. Dünya. Başta Denizlililer olmak üzere “Türk Havlu ve Bornozları” sadece evlerde değil, dünyanın her yerindeki 5 veya 4 yıldızlı otellerde de kaliteli hizmetin simgesi olarak sunulmaktadır.

Bursa, tekstil alanında dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biridir ve ağırlıklı olarak perde, perdelik ve döşemelik kumaşlar, dekorasyon kumaşları, yatak ürünleri, havlu ve bornoz ile diğer tekstil ürünleri imalatına ağırlık vermektedir. Büyük ölçekli firmaların yanı sıra ülkenin dört bir yanına dağılmış çok sayıda küçük ve orta ölçekli firma bulunmaktadır. Denizli, Muğla ve Kastamonu gibi bazı illerin çevresindeki kırsal alanlarda geleneksel kumaşların üretimi halen yaygın olup, son zamanlarda ev tekstili üretiminde kullanılmaya başlanmıştır. Dünya çapında üne sahip bu geleneksel kumaşlardan biri de “Buldan”dır.

Bugün Türk ev tekstili sektörü, uluslararası pazarlarda daha sağlıklı ve daha çevre dostu ürünlere yönelik artan talebe yönelik eğilimin farkında olup, yasal ve teknik düzenlemelerdeki gelişmelere hızla uyum sağlamaktadır. Sektördeki birçok üretici kalite ve çevre yönetim sistemleri ile üretim yapabilmektedir, örn. ISO 9000 serisi. Ayrıca ev tekstili sektöründeki bazı firmaların özel Eko etiketleri bulunmaktadır.Hızla değişen dünyada ev dekorasyon alanı tüm değişimlere karşı oldukça hassastır. Bu nedenle kalitenin yanı sıra yenilikçi ve modern tasarım ve motiflerle koleksiyonlar oluşturmak. Tamamı Türk tasarımcılar tarafından yaratılan modern tasarımlar ve benzersiz motifler, dünya ev dekorasyon modasının nabzını tutuyor ve çoğu zevk ve tercihi karşılıyor.

Firma Yetkilisi: Faruk Altun

Web Sitemiz: https://www.bahavahome.com/

İnstagram Adresimiz: bahavagroup

Sirket Telefonumuz: 0530-449-69-04

Adres: Kemalpaşa Mahallesi,Gençtürk Caddesi Numara:14 BAHAVA HOME İstanbul/Laleli

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!