Everest Dağı’nda Kaybolan Dağcı George Mallory’nin Mektupları 100 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Mallory’nin Kaybolan Arkadaşı Sandy Irvine’den Hala Haber Yok

1924 yılında Everest’e üçüncü tırmanışlarında ortadan kaybolan İngiliz dağcı George Mallory’nin cesedi 1999 yılında bulunmuştu. Ancak Mallory’nin arkadaşı Sandy Irvine’in cesedine hala ulaşılamadı.

Mektuplar Cambridge Magdalene Kolej Tarafından Paylaşıldı

Mallory’nin eşi Ruth Mallory’e tırmanma girişimleri sırasında yazdığı mektuplar, 100 yıl sonra mezun olduğu okul olan Cambridge Magdalene Kolej tarafından paylaşıldı. Okulun arşiv görevlisi Katy Green, Mallory’nin mektuplarının Birinci Dünya Savaşı sırasındaki izlenimleri ve 1923’teki ABD ziyareti de dahil olmak üzere çeşitli konuları içerdiğini belirtti.

Heyecan Verici Mektuplar, Mallory’nin Hayatına Işık Tutuyor

Mektuplarda, Mallory’nin sağlık sorunlarına, tırmanışın ekip üzerindeki duygusal yüküne ve diğer aydınlarla olan ilişkilerine dair detaylar yer alıyor. 1921’de yazdığı mektupta, Mallory eşi Ruth’a tırmanışla ilgili heyecanını aktarıyor: “Sevgilim bu tamamen heyecan verici bir iş, beni nasıl etkilediğini ve nasıl bir umut olduğunu sana anlatamam.”

Arşiv görevlisi Green, mektupları okuyanların Mallory’nin hayatına bir bakış açısı kazandığını ve onun heyecanını, umutlarını ve sonunda yaşadığı trajediyi daha derinden anladıklarını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!