“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Sağlam Evliliklere Destek

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yeni Projesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında genç çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destek sağlayarak evliliklerin daha sağlam bir temele oturmasını hedefliyor.

Destekler Neleri Kapsıyor?

Proje kapsamında, aile kurma yolunda ilk adımı atacak genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunulacak. Ayrıca, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de verilecek.

Pilot Bölge Kahramanmaraş

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, proje uygulamasının pilot bölgesi olarak belirlenen Kahramanmaraş’ta ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Başvuru Şartları

Projeden faydalanmak isteyen genç çiftlerin resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmaları ve çift gelirlerinin toplamının 2 brüt asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Nikah Sonrası Destek

Bozkurt, çiftlerin evlilik hayatlarını takip edeceklerini belirterek nikah sonrası 4 defa eğitim veya danışmanlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini söyledi. Gençler, faizsiz krediyi 2 yıl ödemesiz kullanacak ve toplamda 48 ay vadeli olarak geri ödeyecekler.

Proje hakkında detaylı bilgi almak isteyen çiftler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekleri gibi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne de başvuruda bulunabilirler.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!