Fareler Üzerinde Yapılan Deneylerde Yeni İlaç, Egzersiz Faydasını Artırıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Fareler Üzerinde Yapılan Deneylerde Yeni Bir İlaç Keşfedildi

SLU-PP-332 adlı yeni ilaç, fareler üzerinde yapılan deneylerde ilginç sonuçlar verdi. Farelere uygulandığında, ilacın egzersizle tetiklenen doğal bir metabolik fayda sağladığı gözlendi.

İlacın Kas Fonksiyonu ve Dayanıklılığı Artırdığı Ortaya Çıktı

SLU-PP-332, farelere günlük olarak uygulandığında kas fonksiyonunu, kondisyonunu ve dayanıklılığını artırıyor. Hayvanların daha fazla hareket etmesine gerek kalmadan bu faydaları sağlayabilen ilaç, özellikle kas lifi tipini olumlu yönde etkileyerek dayanıklılığı artırıyor.

Farelere Yüzde 70 Daha Uzun Koşma İmkanı Sağlıyor

SLU-PP-332 alan farelerin, ilacı almayanlara göre yüzde 70 daha uzun ve yüzde 45 daha fazla koşabildiği belirlendi. Bu durum, iskelet kası hücrelerinin enerji dengesini daha iyi koruyabilmesiyle ilişkili olabilir.

Potansiyel Olarak Nörodejeneratif Hastalıklara Yeni Bir Yaklaşım

Washington Üniversitesi’nden araştırmacılar, SLU-PP-332’nin nörodejeneratif hastalıklar ve kalp yetmezliği gibi zorlu sağlık sorunlarına yönelik tedavilerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğini düşünüyor.

Egzersiz Hapı Geliştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Yıllardır bilim insanları, insanlara egzersizin bazı faydalarını aktarabilecek bir ‘egzersiz hapı’ geliştirmek için çalışıyor. Bu yeni ilaç, egzersizin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini yeniden düşünmemize olanak tanıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!