Fed, FOMC Tutanaklarını Yayımladı: Faiz Oranları Sabit Tutulacak

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Fed, Ekonomik Görünüme İlişkin Belirsizlikleri Ele Aldı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 19-20 Mart toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Politika faizinin 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanaklarında, Fed yetkililerinin ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri ele aldığı görüldü.

Enflasyon ve Finansal Koşullara İlişkin Risk Değerlendirmesi

Tutanaklarda, yetkililerin genel olarak yüksek enflasyonun kalıcılığı konusundaki belirsizliklere dikkat çektiği, jeopolitik gerilimlerin ve artan enerji fiyatlarının enflasyonu yukarı çekebilecek riskler oluşturabileceği belirtildi. Bazı yetkililerin finansal koşulların talebi artırabileceğini ve enflasyonu yukarı çekebileceğini ifade ettiği aktarıldı.

İş Gücü Piyasası ve Faiz Politikası

Tutanaklarda, iş gücü 1xbet giriş piyasasındaki sıkı koşullara rağmen arz ve talebin dengelenmeye devam ettiği vurgulandı. Tüm Fed yetkililerinin mevcut ekonomik koşullar ve enflasyon görünümü ışığında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtildi. Politika faizinin sıkılaşma döngüsünde zirvede olduğu vurgulanırken, gelecekte faiz oranlarının daha az kısıtlayıcı bir düzeye çekilmesinin uygun olabileceği ifade edildi.

Fed’in gelecek toplantısı 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!