Fenerbahçe Polonyalı Oyuncunun Transferini Bitirdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

2022-23 sezonunda şampiyon olarak 9 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdirmek isteyen Fenerbahçe, erteleme maçında Konyaspor’u 4-0 mağlup etti. Sarı lacivertli takım, ligin 24. Haftasında Yukatel Kayserispor’un konuğu olacak. Sarı lacivertliler, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus liderliğinde bu maçın hazırlıklarına başladı. Kayseri deplasmanından 3 puanla dönmek isteyen Fenerbahçe, Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekleyecek. Öte yandan deprem nedeniyle transfer döneminin 5 Mart’a kadar uzamasıyla birlikte Fenerbahçe’de transfer çalışmaları da hız kazandı. Ön libero bölgesine bir oyuncu katmak isteyen Fenerbahçe, Zaglebie Lubin’de forma giyen Polonyalı oyuncu Lukasz Lakomy’yi kadrosuna katmayı planlıyor. Polonya basınına göre Fenerbahçe Polonyalı oyuncunun transferini bitirdi. Sarı lacivertliler, 22 yaşındaki Lakomy için oyuncunun kulübü Zaglebie Lubin’e 1,4 milyon euro ödeyecek. Sarı lacivertli kulüp, Polonya medyasının yeni Krychowiak olarak tanımladığı oyuncuyu uygun bir bedelle kadrosuna kattıktan sonra Lakomy’den verim almak ve oyuncuyu yüksek bonservis bedeliyle Avrupa joybet kulüplerine satmak istiyor. Eljif Elmas ve Kim-min Jae’nin Napoli’deki iyi performansları, İtalyan kulüplerinin Fenerbahçeli oyuncuları yakından izlemesini sağladı. Sarı lacivertli yönetim, bu ağı kullanarak bonservis geliri elde etmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe, 2022-23 sezonu devre arası transfer döneminde Parma’dan Jayden Oosterwolde ve Barcelona’dan Emre Demir’i kadrosuna kattı. Emre Demir’i Samsunspor’a kiralayan sarı lacivertli takımda Jayden Oosterwolde de Konyaspor maçının 68. Dakikasında oyuna girdi. Hollandalı sol bekin gösterdiği performans beğeni topladı. Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus’un da Lakomy transferine onay verdiği ve oyuncuyu kadrosunda görmek istediği belirtildi.

Lukasz Lakomy Kimdir?

Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak üzere olduğu Lukasz Lakomy kimdir? 18 Ocak 2001 tarihinde Polonya’nın Pulawy şehrinde dünyaya gelen Lakomy, futbola Wisla Pulawy kulübünde başladı. Daga sonra Legia Varşova altyapısına geçen Lakomy, 2018 yılında U19, 2019 yılında ise Legia B takımlarına yükselen Lakomy, 2020-21 sezonunun devre arasında Zaglebie Lubin takımına transfer oldu. Ön libero bölgesinde forma giyen oyuncu, güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Teknik kapasitesi de bir hayli yüksek olan Lakomy, kariyeri boyunca Polonya Ligi’nde 50 maça çıktı. Bu maçlarda toplam 3,153 dakika süre alan genç oyuncu, 4 gol atıp 5 de asist yaptı. Ayrıca 50 maçta 6 sarı kart gören Lakomy, disiplinli bir oyuncu olmasıyla da dikkat çekiyor.

Fenerbahçe, Jorge Jesus’un da onay vermesinden sonra Lakomy için girişimlerini hızlandıracak. Sarı lacivertli takım, Lakomy için Zaglebie Lublin ile 1,4 milyon euro bonservis bedelinde anlaşmayı planlıyor. Transferin gerçekleşmesinden sonra Lakomy, Türkiye Kupası ve Süper Lig maçlarında Fenerbahçe forması giyebilecek.

Fenerbahçe Fikstürü

Sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan, ancak Dünya Kupası arasından önce form düşüklüğü yaşayan Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında Galatasaray’ı yakalayıp 9 yıl aradan sonra 20. Lig şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. Fenerbahçe’nin fikstürü şu şekilde:

  • Hafta: Yukatel Kayserispor (D)
  • Hafta: Bay
  • Hafta: Alanyaspor (D)
  • Hafta: Beşiktaş
  • Hafta: Fatik Karagümrük (D)
  • Hafta: MKE Ankaragücü
  • Hafta: Medipol Başakşehir (D)
  • Hafta: İstanbulspor
  • Hafta: Demir Grup Sivasspor (D)
  • Hafta: Bitexen Giresunspor (D)
  • Hafta: Trabzonspor
  • Hafta: Hatayspor (hükmen galip)
  • Hafta: Fraport TAV Antalyaspor
  • Hafta: Galatasaray (D)
  • Hafta: Gaziantep FK (hükmen galip)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 9-16 Mart tarihlerinde İspanya’nın Sevilla takımıyla karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası’nın da en büyük adaylarından biri olan Fenerbahçe, kupada çeyrek finalde Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!