FIFA Başkanı Infantino: “FIFA en iyi turnuvaları düzenleyen kurum olacak”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Konuyla İlgili Açıklamalar Sosyal Medya Hesabından Yapıldı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Avrupa Adalet Divanı’nın kararını saygıyla karşıladığını belirtti ancak bu durumun bir şeyleri değiştirmeyeceğini ifade etti. Infantino, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FIFA’nın en iyi turnuvaları düzenleyen kurum olduğunu vurgulayarak, gelecekte de bu şekilde devam edeceklerini söyledi.

Futbolun Kaynakları Dayanışma İçinde Dağıtılacak

Infantino, “Futbolun kaynaklarını, dayanışma içinde oluşturduğumuz programların yardımıyla, dünyanın her köşesine dağıtacağız. En iyi kulüplerin, bu kaynakları ayrıcalıklı olarak kullanma isteğini en aza indirgeyeceğiz” şeklinde konuştu. FIFA Başkanı, dünyanın en çarpıcı, mücadeleci ve anlamlı turnuvalarını sunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Avrupa Adalet Divanı Kararı

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Süper Ligi’nin kurulması sürecinde UEFA ile FIFA’nın, karşı rekabet yasası ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket ettiğine hükmetti. Bu karar üzerine Real Madrid ve Barcelona kulüpleri olumlu yanıt verirken, UEFA, FIFA, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Manchester United ve Bayern Münih gibi bazı kulüpler karara tepki gösterdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!