Gazze’de Balıkçılar, İsrail Saldırılarına Rağmen Geçim Mücadelesinde

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Filistinliler, İsrail’in Ablukasına Rağmen Deniz Kıyısında Balık Avlıyor

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in karadan, denizden ve havadan gerçekleştirdiği yoğun bombardımanın ardından bazı balıkçılar, ailelerini geçindirmek için deniz kıyısına iniyor. İsrail’in aylardır devam eden saldırıları sonucunda halkı açlıkla baş başa bıraktığı Gazze Şeridi’nde, balıkçılık mesleği binlerce ailenin temel geçim kaynağı haline gelmiş durumda.

Balıkçılar İsrail’in Sınırlamalarına Rağmen Denizde Gıda Arayışında

İsrail, Gazze’deki balıkçı teknelerinin sınırlarını altı mil ile kısıtlarken, bu sınırları aşan balıkçılar İsrail gemileri ve özel deniz kuvvetlerinin hedefi haline geliyor. Son haftalarda balıkçılar, ailelerine gıda sağlayabilmek amacıyla ölüm pahasına denize açılıyor ve sınırlı da olsa balık avlıyor.

İsrail’in Saldırılarıyla Karşı Karşıya Olan Balıkçılar Zorlu Koşullar Altında Çalışıyor

Gazze’de yaşayan balıkçılar, her gün İsrail saldırılarına maruz kalarak zorlu bir çalışma ortamında mücadele veriyor. İsrail’in savaş gemileri tarafından hedef alınma endişesiyle denize giremeyen balıkçılar, kıyı balıkçılığı ile az da olsa gelir elde etmeye çalışıyor. Zorlu koşullar altında, balık avlamak için emek harcayan balıkçılar, İsrail’in saldırılarına rağmen ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!