Gazze’deki Nasır Hastanesi İnsani Felaketle Karşı Karşıya

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Gazze’deki Nasır Hastanesi, İsrail Ordusu Kuşatması Sonucunda İnsani Felaketle Karşı Karşıya

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yazılı bir açıklama yaparak İsrail ordusunun kuşatması ve hedef alması sonucunda Nasır Hastanesi’nde tıbbi ve insani felaketin yaşandığını belirtti.

Nasır Hastanesinde 10 Bin Yerinden Edilmiş Filistinli Tehlike Altında

300 sağlık çalışanı, 450 yaralı ve hastaneye sığınan 10 bin yerinden edilmiş Filistinlinin açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktaran Kudra, İsrail’in hastanede bir sağlık görevlisini vurduğunu açıkladı ve durumu “İsrail işgal güçleri tarafından sürekli hedef alınan hastanede ameliyathanede görevli bir hemşire göğsünden vurularak ağır yaralandı.” şeklinde ifade etti.

Hastanedeki Temel İhtiyaçlar Karşılanamıyor

Kudra, hastanede elektrik kesintilerinin yaşanmaya başladığını ve yakıt sıkıntısı nedeniyle jeneratörlerin yakında duracağını belirtti. Ayrıca, hastanede ciddi şekilde anestezi ve yoğun bakım ilaçları ile cerrahi malzeme sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

İsrail Güçleri Hastaneleri Hedef Alıyor

Kudra, İsrail güçlerinin kuşatma uygulayarak ambulansların hareketini, yaralıların ve hastaların Nasır Hastanesine ulaşımını engellediğini ve hastanedeki su depolarını hedef alarak zarar verdiğini belirtti. Bu durum hastanede ciddi bir sağlık tehdidi yarattı.

İsrail Ordusunun Gazze’deki Hastanelere Baskınları Endişe Yaratıyor

İsrail ordusu, Gazze’deki Nasır Hastanesi ile Filistin Kızılayı merkezi ve El-Emel Hastanesi’ni uzun süreli kuşatma altında tutuyor. İsrail güçlerinin daha önce de yaptığı gibi hastanelere baskın düzenleyip tahrip etmesinden ve Filistinlileri alıkoyup işkence yapmasından endişe ediliyor.

Gazze’deki Sivil Altyapı Tahrip Ediliyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 27 bin 708 Filistinlinin öldüğü, binlerce insanın enkaz altında olduğu ve sivil altyapının tahrip edildiği bildiriliyor. Bu saldırılarda çocukların büyük çoğunluğu olmak üzere binlerce kişi yaralandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!