Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ticaret Bakanlığı, Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu değişikliklerle birlikte, lisanslı depo işletmelerine faaliyet izni verilmesi sürecinde bazı belgelerin ilk başvuruda istenilmemesine karar verildi.

Yeni Ücret Tarifesi Yürürlüğe Girdi

Yönetmelik değişikliği ile birlikte, lisanslı depolarda bulunan ürünler için yeni bir ücret tarifesi uygulaması başlatıldı. Yeni tarife, tarifenin yürürlüğe girdiği tarihten önce depolarda bulunan ürünler için de geçerli olacak. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından tahakkuk eden depolama ücretleri, aylık dönemlerde lisanslı depo işletmelerine ödenmeye başlanacak. Ödemeler, Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan usul ve esaslara göre yapılacak.

Yeni Tarife Bugünden İtibaren Uygulanacak

Bu yılın ocak ayında onaylanan lisanslı depo ücret tarifesi, bugünden itibaren tüm lisanslı depolardaki ürünler için geçerli olacak. Lisanslı depo işletmeleri, vadeli işlem sözleşmelerindeki ürün teslim yükümlülüğünün yanı sıra ürün dağıtım ve teslim noktası olarak da faaliyet gösterebilecekler.

Bu konuda Borsa düzenlemeleri çerçevesinde Borsa ile lisanslı depo işletmeleri arasında bir sözleşme yapılarak hak ve yükümlülükler belirlenecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!