İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Britanya ile AB, nihayet Brexit ticaret anlaşmasına vardı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik ‘militan’ sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek’in vali ve kaymakamlara yönelik ‘militan’ sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Kılıçdaroğlu hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’  suçundan suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Şimşek ve Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!