İngiltere’de Boğmaca Krizi Uyarısı: 100 Günlük Öksürük Tehlikesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Uzmanlar, Boğmaca Krizine Dikkat Çekiyor

İngiltere’de boğmaca krizi alarm veriyor. Ocak ayından bu yana doktorlara öksürükle ilgili 8 bin 15 bildirim yapıldı. Ancak bu durumun aşılarla önlenebileceği vurgulanıyor.

Artan Vaka Sayısı Endişe Verici

Aynı dönemde laboratuvar tarafından doğrulanmış vaka sayısı 2.041’e yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre %3.800 artış yaşandı. Ocak ve şubat aylarında, 52 bebekte boğmaca tespit edildi.

Uzmanların Uyarıları

Imperial College London’ın pediatri danışmanı Dr. Liz Whittaker, bebekler arasında ölüm oranının yüksek olduğunu belirterek, “Üç ay altı kategorisinde ölüm oranı her 100 ölümden biri. Bu yaş gruplarında oldukça şiddetli olan öksürük, nefes almayı da durdurabilir.” dedi.

Yaygınlığı Hafife Almayın

Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Koleji’ndeki danışman çocuk doktoru Dr. Ronny Cheung, “Son zamanlarda çok fazla vaka görüyoruz. Muhtemelen gerçek yaygınlığını hafife alıyoruz.” şeklinde uyarıda bulundu.

Örnek Vaka

Uzmanlar, 2015 yılında enfeksiyondan hayatını kaybeden Riley Hughes’u örnek gösteriyor. Sağlıklı olan bebeğin, sadece 32 günlükken vefat etmesi üzerine annesi Catherine, “Hamilelik sırasında bana boğmaca aşısı teklif edilseydi, Riley’nin hala bizimle olma ihtimali daha yüksek olurdu.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!