İran Destekli Husiler, ABD Uçak Gemisini Hedef Aldı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Husiler, Kızıldeniz’deki ABD Uçak Gemisine Balistik Füzelerle Saldırdı

Yemen’deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla Kızıldeniz’deki ABD uçak gemisi Eisenhower’ı balistik füzelerle hedef aldıklarını duyurdu.

Husilerin Açıklaması

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, ABD uçak gemisi Eisenhower’ın kanatlı ve balistik füzelerle hedef alındığını belirterek, geminin Yemen’e yapılan saldırılara cevap olarak Husiler tarafından ortak bir operasyonla vurulduğunu ifade etti. Seri, saldırının doğrudan ve tam isabetli olduğunu vurguladı.

Uluslararası Tepkiler

ABD’den konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin Hudeyde’ye düzenlediği hava saldırılarında 16 sivilin hayatını kaybettiğini, 35 sivilin yaralandığını bildirmişti.

Kızıldeniz’de Artan Gerilim

İran’ın desteklediği Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve saldırılar gerçekleştiriyor. Bu durumun ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023’te Husi güçlerine karşı çok uluslu “Refah Muhafızı Operasyonu” adında deniz görev gücü oluşturulduğunu duyurdu. Husiler ise ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki saldırılarına karşılık olarak bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!