Kanadalı büyükelçi: Rusya’nın katılımıyla gerçekleşen deniz tatbikatı oldukça önemliydi

Kanadalı büyükelçi: Rusya'nın katılımıyla gerçekleşen deniz tatbikatı oldukça önemliydi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kanada’nın Pakistan Büyükelçisi Wendy Gilmore, Pakistan’da sona eren AMAN-2021 deniz tatbikatının ülkelere etkileşim kurma ve ortak tehditlere karşı birleşme fırsatı sağladıkları için büyük önem taşıdığını kaydetti.

AMAN-2021‘in aktif aşamasının gerçekleştiği Umman Denizi’ndeki tatbikatlara Rus Donanması’na ait gemiler ile NATO ülkelerinin gemilerinin yanı sıra, Çin, Japonya, Endonezya ve Sri Lanka donanmalarından gemiler katıldı.

Sputnik muhabirinin sorularını yanıtlayan Kanada’nın İslamabad Büyükelçisi Wendy Gilmore, “Bence ne kadar çok fırsat olursa o kadar iyi. Bunun gibi tatbikatlar, özellikle ortak bir hedefimiz olduğunda önemlidir. Kanada, Pakistan, Rusya ve diğer ülkeler, Basra Körfezi’nde korsanlıkla mücadele, ortak mücadele operasyonları, arama ve kurtarma çalışmalarının başarılı olacağına inanıyor. Tüm bu konularda iş birliği çok önemlidir ve birlikte nasıl çalışılacağını öğrenmek hepimizin çıkarınadır” ifadelerini kullandı.

11-16 Şubat tarihleri arasında Pakistan’ın Karaçi kıyısının açıklarında gerçekleşen AMAN-2021 tatbikatına 46 ülkeden askerler katıldı.

Askeri tatbikatların yanı sıra, katılımcı ülkelerin uzmanlarının korsanlık, terörizm, kaçakçılık ve insan ticaretiyle mücadele ile arama kurtarma operasyonlarıyla ilgili deneyimlerini paylaştıkları seminerler ve uluslararası toplantılar düzenlendi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!