Kilo Vermenizi Durduran Plato Evresinden Nasıl Çıkarsınız?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kaçamak Öğünleri Metabolizmanızı Hızlandırabilir

Beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetimi konularında dikkatli davranıyor olabilirsiniz ancak kilo verme sürecinizde bir noktada duraksama yaşanıyorsa, plato evresine girmiş olabilirsiniz. Diyetisyenlere göre, diyetinize kısa aralar vermek metabolizmayı hızlandırarak daha uzun süreli kilo kaybına yol açabilir.

Metabolizmayı Yüksek Tutan Hormonları Aktive Eder

Bir ya da iki günlük “kaçamak öğünleri” olarak adlandırılan bu günler, vücutta kalori yakmanıza yardımcı olan, diğer bir deyişle metabolizmayı yüksek tutan hormonların seviyesini artırabilir. Bu sayede metabolizmanızı canlandırarak kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Psikolojik Olarak Canlandırıcı Etkisi de Var

Kısıtlayıcı bir diyetten ara vermek sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda psikolojik olarak da canlandırıcı olabilir. Araştırmalar, kaçamak günlerinin yeme alışkanlıklarınızı olumlu yönde etkileyebileceğini göstermektedir. Bu sayede hem motivasyonunuzu koruyabilir hem de metabolizmanızı harekete geçirebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yapılan araştırmalar, kalori alımının artırılmasının vücut ağırlığını düzenleyen hormonların üretimini artırabileceğini göstermektedir. Ancak bu noktada dikkatli olmak ve sağlıklı porsiyonlarla sınırlı kalmak önemlidir. Kaçamak günleri planlarken sevdiğiniz yiyecekleri sağlıklı bir şekilde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!