Ömer Akgül: Spor Psikolojisi Sporun Vazgeçilmez Bir Parçasıdır

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İyi Ruh Sağlığı Sporun Tüm Paydaşları İçin Önemlidir

Ömer Akgül, iyi bir ruh sağlığının sporun tüm paydaşları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa Finali maçına değinen Akgül, psikolojik hataların görüldüğünü ve kriz yönetimi, iletişim sorunları ve stres yönetimi gibi konularda eksiklikler olduğunu belirtti.

Psikolojik Eğitim Sporcamiasının Her Kesimine Hitap Etmeli

Akgül, milyonlarca dolar harcanabilen sporcuların fiziksel sağlığına dikkat edildiği gibi, ruh sağlığına da yeterli önemin perabet verilmesi gerektiğini söyledi. Ömer Akgül, spor camiasının her kesimine hitap edecek şekilde psikolojik eğitimlerin verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, psikologların takım çalışması, etkili iletişim, problem çözme ve zaman yönetimi gibi konularda eğitimler alması gerektiğini söyledi.

Psikolojik Enfeksiyonlar Sporun Dengelerini Bozabilir

Akgül, ruh sağlığının beden sağlığıyla bir bütün olduğunu ve sporcuların ruh sağlığına yapılan yatırımın önemine değindi. Yakın zamanda yaşanan olaylara da değinen Akgül, öfke kontrolünün önemine dikkat çekti. Ayrıca, kulüplerin psikolog istihdam etmesinin önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek, bütün psikologların spor psikolojisi alanında eğitim alması gerektiğini savundu.

Futbol Sadece Futbol Değildir

Akgül, Türkiye’deki tüm spor dallarında psikologların görev yapması gerektiğini vurguladı. Futbolun her zaman gündemde olan bir perabet giriş branş olduğunu belirten Akgül, TFF ve kulüplerin psikolojik eğitimleri teşvik etmelerinin önemine dikkat çekti. Akgül ayrıca, Porto Kulübü’nün spor psikolojisi üzerine sertifika programına sponsor olduğunu ve Türkiye’deki spor camiasının bu eğitimden faydalanmasını istediğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!