Suruç Hokey Takımıyla Gençler Spora Yönlendiriliyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Suruç’ta Kurulan Hokey Takımı İlgi Topluyor

Suruç’ta beden eğitimi öğretmeni Abit Bostancı tarafından 2015 yılında kurulan erkek hokey takımı, elde ettiği başarılarla ilçedeki gençlerin dikkatini çekmeyi başardı. İlk olarak Suruç Hokey Kültür ve Araştırma Spor Kulübü Derneği bünyesinde kurulan takım, daha sonra Suruç Belediyesi Hokey Spor Kulübü adını aldı.

Kız Hokey Takımı Kuruldu

Sporu kızların da deneyimlemesi için çalışmalar yapan kulüp, 2020 yılında kız hokey takımını kurmak için harekete grandbetting geçti. Suruç Belediyesi Hokey Spor Kulübü antrenörleri Muzaffer Doruk ve Abid Bostancı, okullarda tarama yaparak hokey sporuna ilgili olan kız öğrencileri belirledi. Ailelerle görüşerek onları ikna eden antrenörler, kız hokey takımını başarılı bir şekilde oluşturdu.

Başarılar ve Büyüme

Kız hokey takımı, kurulduktan sonra hızla büyüdü. İlk katıldıkları Analig organizasyonunda rakiplerini mağlup eden takım, Türkiye finallerinde üçüncülük elde etti. Daha sonra birçok turnuvada şampiyonluk yaşayan takım, 3. Lig ve 2. Lig kupalarını kazandı. Bu sezon Kadınlar Açık Alan Süper Ligi’ne yükselen Suruçlu kızlar, aynı grandbetting giriş zamanda Kadınlar Salon 1. Ligi’nde de mücadele ediyor.

Sporun Gençleri Yönlendirmesi

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, projenin çocukların spora yönlendirilmesi ve sosyal aktivitelerin artması açısından önemli olduğunu belirtti. Güneş, bu sporun gençlerin teröre karışmasını engellediğini ve çocukların başarılar elde ettiğini vurguladı. Hedefin takımın markalaşması ve dünya şampiyonluğu olduğunu dile getiren Güneş, bu yatırımların önemine değindi.

Başarılı ve Hedef Odaklı Ekip

Kız hokey takımı antrenörü Muzaffer Doruk, takımın kuruluş döneminde sporcu bulmakta zorlandıklarını ancak başarı elde ettikten sonra ailelerin daha fazla destek verdiğini söyledi. Şu anda haftanın 7 günü çalışmalarını sürdüren takımın 90 lisanslı sporcusu bulunuyor. Doruk, takımda 18 yaş altı 90 sporcu olduğunu ve hedeflerinin milli takıma daha fazla sporcu kazandırmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak olduğunu belirtti.

Genç Sporcuların Hikayesi

Kız hokey takımında yer alan sporculardan Aysel Sezer, 10 yaşındayken hokeyle tanıştığını ve bu spora başladığını anlattı. Sezer, hokeye olan sevgisini ve takımdaki arkadaşlarıyla birlikte milli takım kampına gitme hedefini paylaştı. Elvin Rana Yaşar ise hokeye kuzeninin etkisiyle başladığını ve sporun kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!