Real Madrid’li Vinicius Junior’dan Güçlü İfade: “Irkçılıkla Mücadele Önemli”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Brezilyalı Yıldız Futbolcu Vinicius Junior, Irkçılıkla Mücadeleye Dikkat Çekti

Real Madrid’de forma giyen Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior, ırkçılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Santiago Bernabeu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında duygusal anlar yaşayan Vinicius, ırkçılığa karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Vinicius: “Siyah İnsanlar Normal Bir Hayat Yaşamalı”

Vinicius, ırkçılıkla mücadele konusunda duygularını şu sözlerle ifade etti: “Futbol oynamak önemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanlar normal bir hayat yaşamalılar. Eğer böyle olursa kulübümdeki maçlara sadece futbol oynamaya odaklanarak giderim. Benim tek istediğim futbol oynamaya devam etmek ve herkesin normal bir hayatının olması.”

“İspanya’da Irkçılıkla Mücadele Ediyorum”

Vinicius, İspanya’da ve dünyada ırkçılığın varlığına dikkat çekerek, ırkçılıkla mücadele ettiğini vurguladı. “Gelecekte başkaları da aynı sorunu yaşamasın diye mücadele ediyorum. Her yerden yardım istedim. Irkçılığın ne olduğunu bilmeyenler var, bazı kafaları değiştirmek gerek çünkü. Biz siyahlar olarak yapmamız gerekeni biliyoruz. Yaşadıklarımızı sadece biz siyahlar biliyoruz. Bazı şeyleri değiştirmek için hepimiz bir olabiliriz.”

Vinicius’un Çağrısı: “Irkçılıkla Mücadelede Birlik Olmalıyız”

Vinicius, ırkçılıkla mücadelede birlik olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Artık ırkçılık üzerine daha fazla şey biliyorum. Muhammed Ali örnek biriydi ve ben de Brezilyalılar adına konuşuyorum. Bu konuyla ilgili gelen soruları artık bir saldırı olarak görmüyorum ve verilmesi gereken cevabı veriyorum.” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!